Begeleide
wandeling

Rolampont - Faverolles

Uitgehouwen wand


Steek de rivier over en ga een paar stappen naar voor tot aan de barrière die de fossiele tufière domineert. U bevindt zich recht boven een andere uitgehouwen wand recht beneden u. Daal langs het kronkelende paadje af tot aan de voet van deze uitgehouwen wand. Eens beneden ziet u gaten die zich in de steengroeve hebben gevormd. Sommige zijn leeg, andere zijn vol.

Dit zijn de sporen van bomen die in de tufière zijn gevallen toen ze nog actief was. In dit geval kunnen er twee dingen gebeuren: ofwel verrotten de in de tufsteen gewikkelde bomen, ontbinden ze zich en vormen de gaten die u hier in de uitgehouwen wand ziet.

Of, wanneer de gaten vol zijn, zijn de bomen gefossiliseerd. De stammen zaten gedurende duizenden jaren gevangen in de tufsteen en zijn tot op dit moment bewaard gebleven door gebrek aan lucht. Het hout begon te rotten wanneer de uitgehouwen wand werd geopend.

Tufiere de Rolampont

Ga aan het einde van de uitgehouwen wand naar rechts waar u 50 m verder de ruïnes ziet van het oude verblijf van de steenhouwer. Opgelet, ga niet verder op de weg die afdaalt, maar maak rechtsomkeer tot aan het kleine waterloopje en volg dan rechts de groen-gele markering tot aan de bron van de tufière.

Juridische kennisgevingen | Web plattegrond

Office de Tourisme du Pays de Langres - BP16 - 52201 Langres cedex - Tél : 03 25 87 67 67 - Fax : 03 25 87 73 33