Begeleide
wandeling

Rolampont - Faverolles

Originele beeldhouwwerken


Wanneer u langs de omheining rond de bron van Lonceau wandelt, ziet u beeldhouwwerken in de rotsen die Jospeh Parisot, een Parijse beeldhouwer op rust in Rolampont, in het midden van de 19de eeuw heeft gemaakt.

Ze stellen verschillende dieren en mensenhoofden voor en het is prettig om ze in de rotswand te ontdekken, maar let op dat u er geen mist!

De artiest heeft voor zijn beeldhouwwerken het natuurlijke reliëf van de rots gebruikt. Bovenop de rots van de bron ziet u zijn handtekening en een datum.

In de omgeving vindt men nog andere werken van deze kunstenaar. Een meerwaarde van de werken is dat ze zijn gemaakt in harde, niet gemakkelijk te bewerken kalksteen. Een groot driehoekig steenblok dat langs de ene kant een sfinx voorstelt en langs de andere kant een griffioen werd uit het bos gehaald en op het kleine terrein voor de poort van de kerk van Rolampont gezet. En een liggende Venus werd naar de ingang van het gemeentehuis verplaatst. In het graf van de artiest op het dorpskerkhof is een nis ingebouwd met daarin een werk dat door hemzelf is gemaakt. En tenslotte was een kleine woning in een steengroeve in het bos van Rolampont waarschijnlijk zijn geheime schuilplaats. Hij beeldhouwde er een pijprokende figuur (ongetwijfeld een zelfportret) vergezeld van een jonge, erg schaars geklede schoonheid. Misschien vindt u op een dag wel een onderlegde gids die u ernaar toe kan brengen…

Sculpture falaise

Gaan wandelen tot uw vertrekpunt op de parkeerplaats van de tufière.

Juridische kennisgevingen | Web plattegrond

Office de Tourisme du Pays de Langres - BP16 - 52201 Langres cedex - Tél : 03 25 87 67 67 - Fax : 03 25 87 73 33