Begeleide
wandeling

Rolampont - Faverolles

Voorstelling van het wandelcircuit


Goededag, u staat op het punt het wandelcircuit «La tufière de Rolampont» te nemen, met een audiogids als begeleiding. Dankzij het opgenomen commentaar zult u historische en natuurlijke sites, landschappen en lokale tradities van de charmante vallei van de Suize ontdekken.

Op uw parcours vindt u twee uitzonderlijke sites: het Gallo-Romeinse mausoleum van Faverolles in de ingerichte museumwerkplaats in het centrum van Faverolles met zijn archeologische site in het bos en de tufière de Rolampont. Op uw weg komt u ook meer te weten over de plaatselijke geschiedenis, het omliggende bos en wachten er u nog andere verrassingen.

Uw wandelcircuit wordt gemarkeerd door de kleuren «groen en geel». Deze markering helpt u uw weg te vinden op uw parcours. U zult dit parcours twee maal verlaten: op de aan het traject grenzende, aangelegde kleine ontdekkingspaadjes van de archeologische site van Faverolles en op de site van de tufière de Rolampont. In totaal zal u 14 km afleggen, wat ten minste 4 uur zal duren.

Voor uw vertrek raden wij u aan om goede wandelschoenen aan te trekken en ingeval van regenweer een regenjas mee te nemen. Denk er ook aan om iets te voorzien om uw dorst te lessen en uw honger te stillen. Op uw parcours zijn er verschillende picknickplaatsen ingericht voor een pauze.

Vergeet niet op het einde van uw circuit uw audiogids naar het verhuurpunt terug te brengen.

Randonnee

Nu wensen wij u graag een aangename wandeltocht vol ontdekkingen…

Juridische kennisgevingen | Web plattegrond

Office de Tourisme du Pays de Langres - BP16 - 52201 Langres cedex - Tél : 03 25 87 67 67 - Fax : 03 25 87 73 33