Begeleide
wandeling

Rolampont - Faverolles

Maquette en huis in het bos


Voor u ziet de reconstructie van het mausoleum van Faverolles die op een schaal van ¼ werd gemaakt door leerlingen van de steenhouwersopleiding in het centrum voor beroepsopleidingen Poinforin Langres.

De maquette is gemaakt in zeepsteen, ze is 6 m hoog, aan de basis 2 m breed en weegt 20 ton. Zo kunt u zich de omvang en de schoonheid van het oorspronkelijk monument gemakkelijker voorstellen.

Een beetje verder ziet u een oude, alleenstaande en charmante woning die een voorbeeld is van de traditionele bouwkunst in steen. Voor de bouw van dit 19de eeuwse huis gebruikte men elementen van de Romeinse weg en van het mausoleum. Twee gebeeldhouwde stenen die in de betegeling voor de ingang waren verwerkt, werden aan het museum teruggegeven.

Het dak met «gothische pannen» of «tuiles violon» geeft het gebouw het typische karakter van de Haute-Marne. Dit soort dakpannen werd omstreeks 1850 in de streek rond Langres ontworpen; het was de eerste dakpan met sluiting in Frankrijk. Door de elegantie en de verfijndheid van de pannen werden ze al snel gebruikt ter vervanging van de veel zwaardere lavadakbedekkingen. In de 20ste eeuw werden de gotische pannen opgevolgd door andere mechanische dakpannen met dubbele of driedubbele bekleding.

Mausolee de Faverolles

Loop nu achter dit huis om en volg het pad dat uitkomt op het houtskoolterrein.

Juridische kennisgevingen | Web plattegrond

Office de Tourisme du Pays de Langres - BP16 - 52201 Langres cedex - Tél : 03 25 87 67 67 - Fax : 03 25 87 73 33