Begeleide
wandeling

Rolampont - Faverolles

Informatie


Beschrijving van het wandeling:

1 - Maak gebruik van de « stappen » aan uw linkerhand. Op de tweesprong gaat u linksaf (versteende tuf, de omvangrijkste bewaarplaats van de Haute Marne) bij de bron gaat u het bos in en slaat rechtsaf, ga rechtdoor beklim de helling en neem de weg naar rechts die flauw afdaalt.

2 - In een bocht naar rechts, volgt u het weggetje dat naar links gaat, vervolgens naar rechts op gelijke hoogte met een grenspaal. Daal de bosweg af, steek opnieuw de beek via de houtblokken over, kruis het ruiterpad, ga naar links en bestijg het slingerende pad. Steek een bosweg over, verlaat het bos, loop langs de landerijen en onder de hoogspanningsmasten door.

3 - Ga rechtdoor (uitzicht op de stad en het plateau van Langres) terwijl u de kruising van wegen laat voor wat die is. Op de tweesprong neemt u de meest linkse asfaltweg (uitzicht op de vallei van de Suize) Daal af naar het dorpje Faverolles via een pad begroeid met gras, rechts van de kleine weg „Voie des Essarts“ bij de fontein naar links, steek het plein van Bacchus over en neem de rue des Portières er tegenover.

4 - Bij het gemeentehuis gaat u rechtdoor via de rue de Champlet. Bij het monument, naar rechts en vervolgens beneden in het dorp, voor de brug rechts naar boven via een met gras begroeid pad, neem de richting van het Gallo Romaanse praalgraf, 2,8km Loop voor de kerk langs, dan rechts en vervolgens links de rue Lingon in. Ga rechtsaf rue des Templiers dan weer naar rechts chemin de Chirey.

6 - Bij de hoogspanningskabels neemt u het weggetje naar links.Neem de weg naar rechts la route du Mausolée, loop naar boven richting parkeerplaats en sla het bos rechts in.

7 - Ga rechtdoor tot aan het boswachtershuis, blijf rechtdoor lopen dan naar links een bospad in na ca.

8 - 100 meter maakt u een bocht naar rechts het bos in. Volg deze ca. 1 km.

9 - Vervolgens rechts, dan 2 x links.

10 - Vervolg de weg naar rechts 100 meter en naar rechts loopt u langs de omtrek van de bron. Naar links, dan rechtdoor langs de boomgaarden en u komt terug bij het vertekpunt.

Mausolee de Faverolles

Afstand: 11 km waarbij het nodig is om extra wandelpaden
- van de tufière van Rolampont + 1 km
- van het mausoleum van Faverolles + 2 km
ligt 14 km in totaal.
Looptijd: 4h00
Merken: groen en geel

Access for mountain bike and riders: Watch out, the site of the tuffa waterfall is an alive and fragile biological environment. It is forbidden any circulation other than in feet. A compulsory variant is has arrangement for mountain bike and the riders.

Juridische kennisgevingen | Web plattegrond

Office de Tourisme du Pays de Langres - BP16 - 52201 Langres cedex - Tél : 03 25 87 67 67 - Fax : 03 25 87 73 33